Hur man spelar baccarat

Baccarat är ett synbart mycket enkelt spel. Det finns tre olika utfall som man kan satsa på. Dessa kallas i punto banco för banco, punto och égalité. Man satsar sina marker genom att placera dem på spelbordet, i rutan märkt med det utfall som man tror att given kommer att mynna ut i. Flera spelare kan delta samtidigt, men alla spelar enbart mot banken. Även om man vinner blir utfallet olika stort, beroende på vad man har satsat på.

Banco

Att satsa på banken, alltså banco, är det vanligaste vid baccaratborden runt om i världen. Dessvärre ger det bara en utdelning på 1 till 1, med ett avdrag på fem procent. Övertaget för huset är dock mycket lågt, både i jämförelse med andra spel, och i jämförelse med de andra utfall som man kan satsa på i baccarat.Baccarat med marker och kort

Punto

Motsatsen till att satsa på banken är att satsa på spelaren. Här har huset ett visst övertag, eftersom det är spelaren som agerar först. Reglerna för att dra det tredje kortet är också mer till bankens fördel. Utdelningen är här också ett till ett, men utan avdraget på fem procent.

Égalité

Här satsar den som tror att det kommer att bli oavgjort mellan spelaren och banken, och att båda två kommer att sluta på samma värde. Oddsen för detta är inte särskilt höga. Husets fördel är därför cirka 15 procent. I gengäld kommer den spelare som satsar på detta och vinner att få åtta gånger insatsen.

Bordets utformning

Baccarat spelas på ett halvcirkelformat bord. Antalet platser för spelare varierar, men sju stycken är vanligt. För varje spelare finns tre zoner, där insatserna kan placeras efter om man tror att utfallet i varje enskilt parti mellan spelaren och banken kommer att bli punto, banco eller égalité. Zonen för égalité är inte i mitten, som man skulle kunna tro, utan närmast dealern. Kanske är detta ett sätt att signalera att en satsning på oavgjort är en satsning till husets fördel.