Bli en bättre pokerspelare

Många pokerspelare är det som drömmer om att bli professionella spelare och på så vis också kunna använda sitt pokerintresse att tjäna pengar på, som ett arbete – och visst kan man bli en bättre pokerspelare, det gäller bara att ha tålamod och följa de goda råd som finns att ta till sig.

”– För att följa i mina fotspår ska du… hm. Seriöst, om du är helt ny i spelet, vilket många är, så rekommenderar jag dig att spela många frirullar (gratisturneringar på nätet, reds anm) för att förstå vad spelet handlar om och rankning av händer, vilka händer som är bäst, säger Eastgate.” läs mer här.

Hos Pokerspelaren.se finns en rad olika guider och tips till hur du som pokerintresserad kan göra för att bli en bättre pokerspelare, och till slut också kanske proffs. Men något att tänka på om man vill kunna leva på sina pokervinster, såsom Peter Eastgate gör och som citatet ovan kommer ifrån, är att ha tålamod och inte tro att du kommer bli stjärna över en natt. Det kommer ta tid att bli proffs och ännu längre tid kommer det att ta innan du kan säga upp dig från ditt arbete och bara leva på pokervinster. Men visst går det! Det är något som är väldigt tydligt om man ser till de pokerproffs vi har bara här i Sverige såsom Lina Olofsson, Bo Sehlstedt, Christer Öman och Michaela Johansson för att nämna några få. I Expressen har dem dessutom delat med sig av sina bästa tips för att nå framgång inom pokern. Vad de bland annat tipsar om är att inte spela med för mycket socker i kroppen eftersom detta pajar koncentrationsförmågan, specialisera sig inom en viss pokergenre och hålla sig inom den samt att man ska studera spelet innan man ger sig in i olika turneringar – till exempel genom att kolla på olika pokerturneringar online eller på tv och studera spelarnas stil, händer och strategier för att sedan testa om dessa funkar för sig själv. Sist men inte minst är ett tips som de flesta proffsen faktiskt säger allihop: spela med måtta och spela aldrig om mer pengar än vad du har råd med.